In de ban van design

Een week vol verrassingen in Eindhoven
Leestijd 1 minuut — Ma 19 oktober 2015

Eindhoven is deze week in de ban van design. Bij de jaarlijkse Dutch Design Week komen ruim 2400 ontwerpers uit binnen- en buitenland samen op tientallen locaties in Eindhoven om hun werk en concepten te presenteren. Creativiteit, technologie en ontwerp komen samen en vaak ook met een maatschappelijke ondertoon. Zo ontwerpt Jeffrey Heiligers kleding die oncomfortabel wordt als je in een verkeerde houding zit, zodat je in een juiste houding blijft zitten op je werkplek. Maar ook 3D-geprinte schoenen of ijsjes gemaakt van kweekvlees zijn dagelijkse kost tijdens deze Dutch Design Week.

In de lezing 'Creatieve Pioniers' vertelde Anne Mieke Eggenkamp over het belang van creativiteit in het leggen van nieuwe verbindingen en in het vinden van oplossingen van mondiale problemen, zoals het duurzaamheidsvraagstuk. Creatievelingen denken out-of-the-box en kunnen een frisse blik bieden in het oplossen van alledaagse problemen. Dat blijkt ook in Eindhoven deze week, waar het vol is met verrassende invalshoeken en onverwachte producten.

Kijk de lezing van Anne Mieke Eggenkamp terug en zie wat de tien onmisbare activiteiten en producten zijn tijdens de DDW, volgens de VPRO.