Wat vind jij van de challenge?
Help ons door een korte vragenlijst in te vullen

Ga jij de uitdaging aan?

In de Ken jezelf-challenge ben jij zelf onderzoeker en onderzoeksobject. Hoe goed ken jij jezelf? En helpt meer zelfkennis ons mentale welzijn te versterken?

Onderzoek jezelf en je omgeving en ontdek stukjes van de puzzel. Hoe ben jij geworden wie je bent? Kun je je welzijn verbeteren met sport, mindfulness of door de natuur in te gaan? En hoe geef jij zin aan jouw leven?

Je welzijn beïnvloeden

Beter falen

Zingeving

Resultaten

Natuur als medicijnTot zover hebben 1498 deelnemers hun natuurintelligentie gemeten. Gemiddeld hebben zij zich als volgt in 4 domeinen ontwikkeld: 81,89% Doen, 79,35% Inspiratie, 78,61% Gevoel en 74,91% Kennis.

In bewegingWat doet dansen met je humeur? De 171 deelnemers die hebben gedanst, omschreven hun staat van zijn vóór het bewegen als Af en toe zon. Ná het bewegen is dat Zonnig.

De zin-testVraag jij je wel eens af waar je het allemaal voor doet? Bij 899 deelnemers zit gemiddeld het grootste verschil tussen de ideale en de huidige situatie in Ik heb een positief beeld van mezelf en Ik heb duidelijke doelen in mijn leven.

Alle ballen in de luchtWat geeft jou stress en wat helpt jou in lastige situaties? De 471 deelnemers die deze test al deden zijn 43,9% Veerkrachtigen, 31,2% Relaxten, 17,2% Strengen en 4,9% Bevlogen spartanen.

De zen-testVóór de meditatie scoorden 127 deelnemers gemiddeld 3,5 op momentaan welbevinden (op een schaal van 1-5). Ná de meditatie was dat 3,8.

KeerpuntenTot zover hebben 284 deelnemers een chatgesprek met Freud gevoerd. De keerpunten die zij in hun leven hebben ervaren, zitten vooral in de categorieën School, studie en werk (22,5%), Lichamelijke of psychische gezondheid (19,7%) en Romantische relaties en vriendschappen (19,0%).

Terugkijken

Blijf op de hoogte

Wil je graag op de hoogte blijven van het onderzoek en de ervaringen van anderen? Meld je dan aan voor de speciale Ken jezelf-nieuwsbrief.