Is pure chocola nu goed of niet? Hoe zit dat met verzadigde vetten? En al het eten dat we weggooien: hoe kunnen we ons eetpatroon verduurzamen? In dit dossier worden de relatie tussen voeding en gezondheid, maar ook culturele en psychologische fenomenen belicht.
Artikelen

4 min
Ik eet quinoa, dus ik ben?8 jaren geleden

4 min
Voedingswetenschap: een kwestie van vraag en aanbod?8 jaren geleden

4 min
Voorbij de hype8 jaren geleden

5 min
Het etiket als leidraad8 jaren geleden

5 min
Taal is bij eten echt een ding8 jaren geleden

4 min
Terug naar een oerdieet?10 jaren geleden

4 min
Voeding als medicijn10 jaren geleden

3 min
Wat voedsel is voor de één, is gif voor de ander12 jaren geleden

4 min
Voeding en gezondheid als post-normale wetenschap12 jaren geleden

4 min
Gezond eten: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!12 jaren geleden

4 min
Gulzige genen12 jaren geleden

4 min
Veel van ons eetgedrag is onbewust12 jaren geleden

3 min
Zo mens, zo huisdier12 jaren geleden

3 min
De 'voelingswaarde' van eten12 jaren geleden

3 min
De gevaren van leven in Luilekkerland12 jaren geleden

3 min
Feeding the city12 jaren geleden

3 min
Verduurzaming van de voedselketen doe je zo9 jaren geleden