Hoe maken nieuwe media nieuwe wetenschap mogelijk?

Plug in

Duur 0:45:00 — Ma 14 september 2009

Hoe maken nieuwe media nieuwe wetenschap mogelijk?

Anita de Waard, werkzaam bij Elsevier Science en Universiteit Utrecht, zal vanavond de wisselwerking die social media mogelijk maken tussen de wetenschap en maatschappij naar voren brengen.

Anita de Waard, werkzaam bij Elsevier Science en Universiteit Utrecht, zal vanavond de wisselwerking die social media mogelijk maken tussen de wetenschap en maatschappij naar voren brengen. Haar onderzoek richt zich op de manier waarop technologie wetenschappelijke communicatie kan verbeteren, zowel tussen wetenschappers onderling als tussen de wetenschap en een groter publiek. Door het web kunnen we in contact komen met groepen die via de traditionele kanalen minder gemakkelijk te bereiken zijn. Zo kun je als amateurwetenschapper nu je steentje bijdragen aan de wetenschap. Door bijvoorbeeld je computer beschikbaar te stellen als rekenmachine (wanneer je hem even niet gebruikt) of meezoeken naar nog onontdekte hemellichamen. Anita de Waard vertelt vanavond op welke manier en met welke redenen de 'Wisdom of the crowd' wordt ingezet door de wetenschap via Social Media.

Spreker

Over deze serie

Plug in

In deze serie laten de sprekers zien hoe de zogenoemde social media zich ontwikkelen. Naast de politiek, beïnvloeden ze ook de wetenschap en andere terreinen van de maatschappij.