Tot in de 21e eeuw

Rietveld revisited

Duur 0:45:00 — Ma 11 oktober 2010

Tot in de 21e eeuw

Dr. Linda Boersma (Moderne en Hedendaagse Kunst, UU en Rutgers University) In de afsluitende lezing in deze reeks zal UU-er dr. Linda Boersma spreken over de invloed van Rietveld op hedendaagse ontwerpers.

Dr. Linda Boersma (Moderne en Hedendaagse Kunst, UU en Rutgers University) In de afsluitende lezing in deze reeks zal UU-er dr. Linda Boersma spreken over de invloed van Rietveld op hedendaagse ontwerpers. Hoe verhouden de meubelontwerpen van Rietveld zich tot die van de hippe Nederlandse designers van nu, en tot Billy de Boekenkast? En wat is zijn invloed op de hedendaagse beeldende kunst? In de afsluitende lezing van deze reeks zal UU-er dr. Linda Boersma spreken over Rietvelds invloed op kunstenaars en ontwerpers in de tweede helft van de 20e eeuw en op de beeldende kunst en design van nu. Kom luisteren naar de laatste lezing in deze reeks.

Spreker

Over deze serie

Rietveld revisited

Gerrit Rietveld was als avant-gardistische architect en kunstenaar erg vernieuwend. Maar wat eens vooruitstrevend was, wordt uiteindelijk gewoon. Over De Stijl en Rietveld, die groter bleek te zijn dan zijn tijd.