Van kraken en hacken tot ontwerp en bestuur

Underground

Duur 0:45:00 — Di 20 maart 2012

Van kraken en hacken tot ontwerp en bestuur

Van Sneeuwbal tot flashmob, van eigen media tot netwerkprofiel - over sociale bewegingen en netwerken in de afgelopen dertig jaar.

Van Sneeuwbal tot flashmob, van eigen media tot netwerkprofiel - over sociale bewegingen en netwerken in de afgelopen dertig jaar. Zelforganisatie en verbeelding: daar draaide het om in de jaren tachtig. Het was een grimmige tijd, met de voortdurende dreiging van de Koude Oorlog en ook crisis en werkloosheid. Toch was het juist ook een tijd van solidariteit, van samen actief de wereld beter maken en vormgeven. De maatschappij gaf daar ook ruimte toe en was veel transparanter dan nu, zoals de financiële wereld en de bouwwereld laten zien. In de laatste decennia veranderde de kraakbeweging, evenals het publieke domein en media en technologie. Caroline Nevejan leefde en werkte aan de frontlinie van culturele, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen in de jaren tachtig en laat zien hoe de idealen van toen hebben geleid tot de samenleving van nu.

Spreker

Over deze serie

Underground

Wat is er over van de idealen van de jaren ’70 en ’80? Hans Achterhuis en Caroline Nevejan kijken terug op die tijd en laten zien wat de tijdgeest doet met wie je bent. Jonge schrijvers brengen de culturele underground bovengronds.