Kettingreactie #5 | Zijn wij ons brein?

Kettingreactie

Duur 0:05:00 — Di 30 oktober 2012

Kettingreactie #5 | Zijn wij ons brein?

Prof. dr. Willem Koops (hoogleraar Ontwikkelingspsychologie, UU) bekijkt hoe psychologen omgaan met oorzakelijke verbanden.

Prof. dr. Willem Koops (hoogleraar Ontwikkelingspsychologie, UU) bekijkt hoe psychologen omgaan met oorzakelijke verbanden. Voor hem bestaat er een heel duidelijk onderscheid tussen neurowetenschappers en psychologen. Als psycholoog schiet je nauwelijks iets op met oorzaken die de neurowetenschap ontdekt. Koops illustreert dit aan de hand van agressiegedrag bij kinderen op heel jonge leeftijd.

Spreker

Over deze serie

Kettingreactie

Laat de reductie van de mens tot brein genoeg ruimte voor een sociologisch, psychologisch of pedagogisch mensbeeld, dat zich niet baseert op neurologisch onderzoek? Hebben we straks alleen nog maar hersenwetenschappers nodig? Juist in deze tijd en op dit vlak werkt een multidisciplinaire blik verruimend. Verschillende docenten en hoogleraren beantwoordden een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren in de bundel op vragen over de vrije wil, het brein, lichaam en geest, en op elkaar. Ook te downloaden e-book (iTunes), en online te bekijken via ISSUU.