Leven in hybrid reality

Reality check

Duur 0:45:00 — Wo 14 oktober 2015

Leven in hybrid reality

In deze lezing laat dr. Michiel de Lange zie hoe de wereld om ons heen verandert door virtuele en digitale toepassingen.

In deze lezing laat dr. Michiel de Lange zie hoe de wereld om ons heen verandert door virtuele en digitale toepassingen. Als we door de stad wandelen zien we gebouwen en wegen. Maar ons gebruik en ervaring van de stad is steeds meer afhankelijk geworden van veelal onzichtbare digitale media. Denk maar aan mobiele communicatie, WiFi, GPS navigatie, chipkaarten voor toegang tot gebouwen en openbaar vervoer, cameratoezicht, mediaschermen in de openbare ruimte, sensoren, en slimme software. Fysiek en virtueel lijken te versmelten. De stad wordt slim. Hoe verandert dit de manier waarop we wonen, werken, reizen, anderen ontmoeten en onze vrije tijd besteden? Kunnen burgers met die technologieën zelf de stad vormgeven? En wat zijn hiervan de nadelen?

Spreker

Over deze serie

Reality check

Over de grens van het fysieke en virtuele: twee 'werelden' waarin je medische of maatschappelijke fenomenen kunt bestuderen. Van online psycholoog tot meer blauw op het web.