Science Café - Het weer

Science Café Utrecht

Duur 1:35:39 — Ma 28 september 2020

Science Café - Het weer

Weinig is zo vanzelfsprekend als de dagelijkse weersvoorspelling. Hoe ziet de toekomst van de meteorologie eruit? Met o.a. dr. Peter Kuipers Munneke, prof. Gerard van Steenhoven en dr. Claudia Wieners.

Weet jij wat heiligenschijn is? Of een jakobsladder? Voor kenners van het weer zijn het bekende fenomenen. Met een beetje geluk kan jij ze ook zien. Zeker in oktober, want dat is dé weermaand bij uitstek. Tijdens de Weerchallenge roepen we je op om naar buiten te gaan, naar boven te kijken en foto’s van wat je ziet te delen. Doe je mee? Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) legt in een aantal vlogs uit hoe herfstige weersfenomenen ontstaan. We trappen de challenge af met een gesprek over het weer tijdens het Science Café Utrecht. Met o.a. Gerard van der Steenhoven (directeur KNMI) en dr. Claudia Wieners (UU).

Sprekers

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.