Hoe het verder moet met de economie na corona

Corona 1 jaar later

Duur 0:15:40 — Ma 15 maart 2021

Hoe het verder moet met de economie na corona

Econoom dr. Sandra Phlippen vertelt over de invloed van de coronacrisis op onze economie en speculeert over de toekomst. Biedt duurzame economie een uitkomst?

Door een blik te werpen op de economie, zien we duidelijk hoe het virus zich nestelt in alle kieren en gaten van de samenleving. De drie financiële steunpakketten van de overheid moesten ervoor zorgen dat het water niet aan de lippen stond van ondernemers, die tijdelijk buitenspel staan door de maatregelen. Maar de steunpakketten zijn niet genoeg, vinden velen. Econoom dr. Sandra Phlippen (ABN AMRO & EUR) nuanceert dit beeld: “De pakketten waren uitzonderlijk, ze bedroegen twintig keer zoveel als tijdens de financiële crisis. Het geeft aan in wat voor rijk en welvarend land we eigenlijk leven.” Maar hoe ziet de economie eruit na de pandemie, als de steunpakketten wegvallen? Phlippen voorziet uitdagingen, maar is ook optimistisch. De steun moet niet te vroeg worden weggehaald, vindt de econoom. Dan gaan bedrijven alsnóg failliet. Ook ziet Phlippen een grote kans liggen op het gebied van duurzame economie. Wil je weten waarom? Bekijk dan deze video.

Spreker

Over deze serie

Corona 1 jaar later

In maart 2021 maken we de balans op met wetenschappers en andere experts. Wat weten we inmiddels van het coronavirus (en wat niet)?