Science Café - Het weer

Let op: wegens coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk voor al onze events.
28
sep

Science Café - Het weer

Science Café Utrecht
Weinig is zo vanzelfsprekend als de dagelijkse weersvoorspelling. Hoe ziet de toekomst van de meteorologie eruit? Met o.a. dr. Peter Kuipers Munneke en prof. Gerard van Steenhoven.

Weet jij wat heiligenschijn is? Of een jakobsladder? Voor kenners van het weer zijn het bekende fenomenen. Met een beetje geluk kan jij ze ook zien. Zeker in oktober, want dat is dé weermaand bij uitstek. Tijdens de Weerchallenge roepen we je op om naar buiten te gaan, naar boven te kijken en foto’s van wat je ziet te delen. Doe je mee? Weerman en klimaatwetenschapper dr. Peter Kuipers Munneke (UU) legt in een aantal vlogs uit hoe herfstige weersfenomenen ontstaan. We trappen de challenge af met een gesprek over het weer tijdens het Science Café Utrecht. Met o.a. Gerard van der Steenhoven (directeur KNMI).

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 28 september 2020 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Aanmelden kan binnenkort
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Is religie bezig aan een opmars? Verstoren sociale media onderlinge verbondenheid? Waarom zijn we zo gefascineerd door het universum? Drie nieuwe Science Cafés over religie, intimiteit en het heelal. Kom ook en discussier mee.