De gezondheidskloof

16
nov
2021

De gezondheidskloof

Kansrijk?
Je gezondheid hangt in grote mate samen met je afkomst en inkomen. Hoe dichten we de kloof? Met o.a sociaal wetenschapper dr. Alana Helberg-Proctor.

Fiets je in Utrecht van Wittevrouwen naar Overvecht, dan daalt de gemiddelde leeftijdsverwachting in goede gezondheid met twaalf jaar. Hoe kunnen we dit grote gezondheidsverschil verklaren? En waarom krijgen mensen met een migratieachtergrond niet altijd de zorg die ze nodig hebben? Iedereen hoort een eerlijke kans te hebben op een gezond leven. Waarom is het na 35 jaar aan onderzoek nog steeds niet gelukt dat te realiseren? Met interdisciplinaire sociaal wetenschappers dr. Gonneke Stevens (UU) en dr. Alana Helberg-Proctor (KU Leuven) en Annette Schlingmann (Panel Meetellen in Utrecht).

I.s.m. Equality, Diversity & Inclusion (UU).

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 16 november 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Kansrijk?

Hoe kan het dat je geboorteplaats, het inkomen van je ouders en je culturele achtergrond in 2021 nog steeds bepalend zijn voor waar je later terechtkomt?