Gelijke kansen in het onderwijs?

26
okt
2021

Gelijke kansen in het onderwijs?

Kansrijk?
Kansenongelijkheid in het onderwijs staat hoog op de agenda. Wat moet er veranderen in de klas en het beleid? Met o.a. onderwijskundige prof. Eddie Denessen.

Goed onderwijs vergroot je kansen in je verdere leven. Maar de toegang tot een goede opleiding blijkt niet voor iedereen gelijk. Hoe beïnvloeden klasse en kleur je onderwijskansen? En wat is de invloed is van thuisomgeving, genen en de kwaliteit van de school? In gesprek over wat er anders moet en kan. Met onderwijskundige prof. Eddie Denessen (LEI/RU), leerkracht Monique Walet (Utrecht Gelijke Onderwijskansen) en socioloog dr. Antonie Knigge (UU).

I.s.m. Equality, Diversity & Inclusion van de Universiteit Utrecht.

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

Sprekers

Datum & tijd
Dinsdag 26 oktober 2021 (20:00-21:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Kansrijk?

Hoe kan het dat je geboorteplaats, het inkomen van je ouders en je culturele achtergrond in 2021 nog steeds bepalend zijn voor waar je later terechtkomt?