Science Café - Verslaving

15
nov
2021

Science Café - Verslaving

Science Café Utrecht
Onder andere apotheker sociaal wetenschapper dr. Margot Peeters en anesthesioloog prof. Albert Dahan over verslaving. Wanneer heb je echt een probleem?

Seks, games, alcohol en pijnstillers. De scheidslijn tussen noodzaak, plezier en verslaving is soms dun. Waar ligt de grens? Welke verslavingen veroorzaken de grootste problemen in Nederland? Moeten we ons bijvoorbeeld zorgen maken over verslavende pijnstillers, die in Amerika iedere dag gemiddeld 130 mensen het leven kost? En hoe staat de stigmatisering van verslaafden als zwak en onverantwoord het herstel in de weg? Met sociaal wetenschapper dr. Margot Peeters (UU), anesthesioloog prof. Albert Dahan (LUMC) en verslavingsarts Loes Hanck (Jellinek). Cabaretière Janneke Jager verzorgt als zingende columniste een intermezzo op haar ukelele.

I.s.m. TivoliVredenburg.

Let op! Toegang tot dit event krijg je alleen via een entreeticket én een coronatoegangsbewijs (een vaccinatie-, test- of herstelbewijs). Meer informatie hierover vind je op rijksoverheid.nl. Het coronatoegangsbewijs kun je laten zien met de CoronaCheck-app of op papier.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 15 november 2021 (20:30-22:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
Gratis
Aanmelden
Stream
Direct in je agenda

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.