Zit taal in de genen?

Internationale toponderzoekers praten over de vraag of taal een kwestie is van leren en ontwikkelen, of juist diep verstopt zit in onze genen.
Leestijd 1 minuut — Vr 9 april 2010
Evolution of Language

Volgende week vindt het achtste internationale congres Evolang plaats. Studium Generale verzorgt op donderdag 15 april het publieksprogramma Evolution of language. Is language in our genes?. Internationale toponderzoekers praten over de vraag of taal een kwestie is van leren en ontwikkelen, of juist diep verstopt zit in onze genen.

In de kranten van vorige week werd het artikel The genome of a songbird (Nature) veelvuldig aangehaald. Uit de resultaten van het in kaart gebrachte dna van de zebravink is mogelijk af te lezen hoe menselijke spraak is ontstaan en hoe het functioneert. Het genoom levert nieuwe inzichten in de genetische basis en evolutie van vocale communicatie. Lees verder op de Lustrum Scheurkalender.