Aftellen: Ingenious medicin, over gentherapie

Met grote regelmaat komt gentherapie in het nieuws: de laatste doorbraak die gemeld werd had met betrekking op HIV.
Leestijd 1 minuut — Do 15 juli 2010
Ingenious medicine

Genetisch materiaal dat in de menselijke cel wordt ingebracht, remt de werking van het virus.

Het is niet vreemd dat de verwachtingen voor de toekomst torenhoog zijn. Ook erfelijke aandoeningen en ziektes als kanker kunnen door gentherapie behandeld worden. Uiteindelijk zou het mogelijk moeten zijn om voor ieder van ons een op maat gesneden behandelwijze te vervaardigen. Of misschien zijn ziektes zelfs uit te bannen, door in een vroeg stadium 'foutjes' in het DNA op te sporen en te zorgen dat die fout niet tot een ziekte kan leiden. Verandert dit alles de toekomst van onze gezondheid?

Gentherapie is dit jaar het thema van het Xtrack-symposium Ingenious medicin. Onderzoekers uit de wetenschap en de farmaceutische industrie komen aan het woord over de mogelijkheden en keerzijdes van deze nieuwe vorm van behandelen.

Donderdag 16 september in het Educatorium op de Uithof, vanaf 13.00 uur.