Aftellen: Verkenners in de wetenschap - lunchlezingen

Elke week inspiratie uit andere hoek
Leestijd 1 minuut — Do 22 juli 2010
Lunch good science bad science

Een Nobelprijswinnaar at een broodje bij een lezing van een andere vakgroep en kwam daar op zijn winnende idee. Bij de lunchlezingen van Studium Generale krijg je elke week inspiratie uit een andere hoek. En het broodje krijg je er gratis bij.

In het najaar gaan we op verkenning aan de grenzen van disciplines. Wetenschappers zijn van nature nieuwsgierige types. Steeds vaker zoeken zij de grenzen van hun vakgebied op om tot vernieuwende inzichten te komen. Maar complexe maatschappelijke vraagstukken vereisen ook steeds meer een combinatie van disciplines. Dat vraagt van wetenschappers dat zij zich op soms vijandig terrein begeven en toch ongeschonden uit de intellectuele strijd komen.

Volg de antropologe prof. dr. Dina Siegel op haar tocht in de wereld van de misdaad en zoek met dr. Appy Sluijs naar fossiele overblijfselen van voorbije klimaatrampen. Maar laat je ook horen over de waarde van wetenschap: is die in klinkende munt uit te drukken? De reeks sluit af met een debat over transdisciplinariteit: hoe zit het met de grenzen tussen wetenschap en industrie?

Tot kijk op woensdagmiddag in de Boothzaal van de UB!