Wetenschap op bestelling

Wetenschappers gaan steeds vaker de grenzen van hun vakgebied over en komen juist daardoor tot vernieuwende inzichten.
Leestijd 1 minuut — Vr 17 december 2010
Verkenners in de wetenschap

Wat leren zij van andere methoden of perspectieven? Ook is het combineren van disciplines steeds meer nodig om complexe maatschappelijke vraagstukken te bestuderen.

Prof. dr. ir. Marjolein van Asselt (Risk Governance, Universiteit Maastricht, raadslid WRR) adviseert de regering over toekomstverkenningen die risico's erkennen in plaats van uitsluiten. Kan dat wetenschappelijk wel? Had de IPCC-leider mogen oproepen minder vlees te eten? Prof. Marjolein van Asselt spreekt over het communiceren van risico's en onzekerheid. Moeilijk te accepteren voor beleidsmakers en publiek, maar wel wetenschappelijk juist. Hoe doe je dat?

Bekijk hieronder het korte filmpje en/of de gehele lezing.