Govert Schilling bij de NTR Academie over buitenaards leven

Wie zijn eigenlijk de aliens, zij of wij?
Leestijd 1 minuut — Ma 26 augustus 2013

De NTR academie is een serie waarin twintig Nederlands(talig)e wetenschappers, schrijvers, visionairen en andere bevlogen sprekers houden een lezing over onderwerpen die bepalen in wat voor tijd wij leven. Op 31 juli sprak Govert Schilling in de uitzending over de speurtocht naar buitenaards leven, want hoe staat het daar mee? Kunnen we met krachtige telescopen binnen 10 jaar de eerste tekenen van buitenaards leven waarnemen?

Bij Studium Generale gaf Schilling de openingslezing van de reeks 'Iets nieuws onder de zon' over het grote onbekende universum. Aan de hand van een 'top-3 meeste gestelde vragen over de kosmos' geeft hij een introductie in de atronomie en natuurkunde. Zo kom je te weten hoe sterren ontploffen en wat een zwart gat is. Op de eerste plaats van de kosmische top 3 staan vragen over buitenaards leven. Nogal logisch dat die ons zo boeien: buitenaardse wezens staan dichtbij ons. Maar dan rijst de vraag: wie zijn de aliens, zij of wij? Kijk de lezing 'het fascinerende heelal' terug.

Overigens zal Schilling in december nog twee colleges bij ons geven over buitenaards leven. Houd de website in de gaten voor meer informatie.