Studiepunten

Verder kijken dan je eigen vakgebied én daarmee studiepunten verdienen? Je kunt bij Studium Generale ook lezingenreeksen volgen voor studiepunten.

Wij organiseren jaarlijks verschillende lezingenreeksen die te volgen zijn als onderdeel van een studiepuntencursus (niveau 3). Naast de lezingen bieden de verschillende faculteiten een programma aan met enkele bijeenkomsten, waarbij je literatuur leest en essays schrijft. Bij het voldoende afronden van de gehele cursus zijn 7,5 ECTS te verdienen.

Op dit moment hebben wij twee cursussen, die in periode 3 worden aangeboden:  Duurzaamheid als wereldbeeld en Wetenschapsfilosofie.

Inschrijven 2019/2020

Je kunt je inschrijven via Osiris met de cursuscodes GEO3-5004 (Duurzaamheid als wereldbeeld) en 201800030 (Wetenschapsfilosofie). 
Houd de UU-site in de gaten voor de inschrijfdata. 
Inschrijving: november 2019
Na-inschrijving: januari 2019
Start onderwijs: maandag 3 februari 2020

Duurzaamheid als wereldbeeld

De cursus ‘Duurzaamheid als wereldbeeld’ organiseren we in samenwerking met de faculteit Geowetenschappen. Ieder jaar verkennen we met wetenschappers vanuit verschillende vakgebieden een specifiek onderwerp binnen het overkoepelende thema duurzaamheid. Eerdere edities waren onder andere ‘Met het doel voor ogen’, over de Sustainable Development Goals, ‘Groene bedoelingen’, over de impact van de mens als duurzame consument, en ‘Bij de wortel’, over de diepere oorzaken van onduurzaam gedrag.

Wetenschapsfilosofie

De cursus ‘Wetenschapsfilosofie’ is een interdisciplinaire cursus georganiseerd in samenwerking met de faculteiten Bètawetenschappen, Geesteswetenschappen en Sociale wetenschappen. Elk jaar verkennen we een ander thema. Eerdere edities waren onder andere ‘Ode aan onzekerheid’, over wat er zou gebeuren als we onzekerheid vaker zouden omarmen, ‘Zwarte Zwanen’, met wetenschappers die tegen gevestigde ideeën en paradigma’s ingaan, en ‘Spiegeltje, spiegeltje’ over modellen in de wetenschap.

De inhoud van de lezingenreeksen wordt in januari met ons nieuwe programma bekendgemaakt op onze website.