Broodje aap en Brood geeft energie

Aankomend

Geen aankomende events

Geweest

Nog geen events geweest

Over deze serie

Wie het druk heeft, moet slim zijn! Ben je op de Uithof en op zoek naar mensen om een broodje mee te eten? Kom naar de Ublad & Studium Generale lunchlezingen: jouw ideale middagbreak.

Veel van deze lezingen zul je terugzien in het Ublad. Bij elke lezing worden er twee boeken verloot onder het publiek, met dank aan boekhandel Broese boekverkopers. De FBU verzorgt gratis broodjes en melk zolang de voorraad strekt.

Broodje aap
Wetenschappers spreken over bekende 'broodjeaapverhalen' op het terrein van hun vakgebied en nemen de gelegenheid te baat om nog wat meer rondom het betreffende thema te vertellen.

Sprekers: drs. Peter Burger, prof. dr. ir. Hans Kromhout, prof. dr. Mark Bovens, dr. Jaap Lancee, dr. Imar de Vries, dr. Marjan van Hagen, dr. Erik Sistermans, prof. dr. Jan van Hooff.

Brood geeft energie: de energiecrisis. Ga de discussie aan met sprekers over de energiecrisis en bronnen van energie. Hoe lang duurt het nog voordat nieuwe bronnen van energie op grote schaal een toepassing zullen hebben in ons dagelijks leven?

Sprekers: prof. dr. Wim Sinke, prof. dr. ir. Gijs van Kuik, prof. dr. Niek Lopes Cardozo, dr. Petra de Jongh.