Waarom viel de Muur. Opstand van het volk of diplomatiek spel?

Oost en west

Duur 0:45:00 — Ma 26 oktober 2009

Waarom viel de Muur. Opstand van het volk of diplomatiek spel?

Wat was de rol van de vredesbeweging in tijden van de Muur? Wie speelden een rol bij de val van de Muur? En hoe ontstond de Wende?

Wat was de rol van de vredesbeweging in tijden van de Muur? Wie speelden een rol bij de val van de Muur? En hoe ontstond de Wende? Beatrice de Graaf zal in navolging van Maarten van Rossem juist meer ingaan op de kleine factoren die van invloed zijn geweest op de val van de Muur, zoals de demonstraties tegen de kruisraketten, de vredesbeweging et cetera. Zij zal in haar lezing de bijdrage van de vredesbeweging bij de omwenteling benoemen en onderzoeken. Was dat alleen maar een druppel op een gloeiende plaat of was het toch een politiek spel? Vandaag hoor je meer over de impact van de vredesbeweging op de DDR en verschillende vormen van humanitaire hulp.

Spreker

Over deze serie

Oost en west

In aanloop naar 9 november, 20 jaar na de val van de muur lezingen over de DDR, het einde van het communisme, Ostalgie en Berlijn als creatief middelpunt van Europa. Met o.a. Maarten van Rossem en Cox Habbema.