Science Café over geweld

Science Café Utrecht

Duur 0:45:00 — Ma 25 april 2016

Science Café over geweld

Sofie van den Enk praat met onderzoekers over geweld in al zijn verschijningsvormen: van terroristische aanslagen tot moordlustige chimpansees.

Sofie van den Enk praat met onderzoekers over geweld in al zijn verschijningsvormen: van terroristische aanslagen tot moordlustige chimpansees. Een gevoelig onderwerp: want hoe verklaren we die intrinsieke neiging naar geweld? Kunnen we ons ertegen beschermen? Is geweld altijd slecht, of valt het ook te rechtvaardigen? Met prof. Liesbeth Sterck (Dierenecologie, UU) - deed onderzoek naar dodelijk geweld bij apen, dr. Iva Bicanic (Centrum Seksueel Geweld, UMC Utrecht) - is expert op het gebied van traumabehandeling en seksueel geweld, dr. Rob van Gerwen (Esthetica, UU) die zal spreken over de toename van geweld in kunst en dr. Lucien van Liere (Religiewetenschap, UU) over framing en geweld: wat is de kracht van taal in conflictsituaties?

Sprekers

Over deze serie

Science Café Utrecht

Hoe komen we samen uit de wooncrisis? Wat zijn de oorzaken van een depressie? En wie is er verantwoordelijk voor de vervuilde lucht die wij inademen? In het Science Café zoeken we samen met wetenschappers naar antwoorden.