Prof. Barry Schwartz bij SG - mis het niet

Psycholoog Barry Schwartz is in Nederland en spreekt bij Studium Generale over moderne regelneverij die het zelfstandig denken lamlegt.
Leestijd 1 minuut — Vr 5 februari 2010

Wanneer: Vrijdag 12 februari
Tijd: 13.00-15.00 uur
Waar: Boothzaal, Universiteitsbibliotheek, Uithof

Volgens psycholoog Barry Schwartz belemmeren de veelheid aan protocollen en regels ons in ons doen en laten. Wil je ook weten hoe je je improvisatietalent niet kwijt raakt? Kom dan vrijdag 12 februari naar de Boothzaal in de Universiteitsbibliotheek op de Uithof en discussieer mee!

Prof. Barry Schwartz, Swarthmore College (USA), author of the bestselling 'The Paradox of Choice', will be presenting work form his new book manuscript. Schwartz argues that societies are increasingly moving towards a culture of protocols and regulations in which there is less and less room for 'moral improvisation' and common sense, resulting in a troubling form of social and moral deskilling.

Panel:
- Joel Anderson, Department of Philosphy, UU
- Gijs van Oenen, Department of Philisophy, EUR
- Maaike de Langen, Office National Ombudsman