Ludiek einde voor de lezingenreeks ‘Duurzaamheid als wereldbeeld’

Elektrisch rijden is duurzaam.
Leestijd 1 minuut — Do 31 maart 2011

Dinsdag 29 maart was de laatste lezing in de reeks over duurzaamheid. Sprekers uit verschillende vakgebieden hebben in de afgelopen weken hun licht laten schijnen op het complexe verschijnsel van duurzame ontwikkeling. Afsluitend waren prof. dr. Herman Wijffels en prof. dr. Jan Luiten van Zanden te gast en zij gaven aan wat er moet gebeuren om de transitie naar een duurzame samenleving te maken. Om dit kracht bij te zetten en de lezingenreeks met een vrolijke noot te eindigen konden bezoekers een ritje maken op een elektrische scooter. Fabrikant QWIC bood een ritje op deze scooters aan. Elektrisch rijden wordt gezien als een duurzame vervanging van doorsnee gemotoriseerd vervoer en kan lokale vervuiling maar ook CO2 uitstoot reduceren. Hopelijk hebben de studenten en overige bezoekers zich laten inspireren door de visies van de sprekers en in de praktijk gezien dat duurzaam ook hip kan zijn.

Verder is het leuk te vermelden dat spreker prof. dr. Jan Luiten van Zanden van de KNAW de Prijs voor de Academiehoogleraar krijgt. Hij ontvangt een miljoen euro voor zijn wetenschappelijk werk en een lifetime achievement award omdat hij heeft aangetoond tot de absolute top van zijn vakgebied te behoren. Bekijk hier de lezing die hij bij Studium Generale gaf over wat wij kunnen leren van de economische geschiedenis om een duurzame toekomst te creëren.