Lijstje: favoriete lezingen uit 2011 van Jessie Waalwijk

Keuze van Jessie Waalwijk:
Leestijd 1 minuut — Di 27 december 2011

1. Rob Riemen - 4 mei Herdenkingslezing
Niet eerder genereerde een lezing van Studium Generale zoveel persaandacht als de 4 mei herdenkingslezing van 2011. De roodgloeiende telefoon en massale toeloop resulteerden in de mooiste lezing van 2011. De lezing is helaas niet opgenomen, maar bekijk het interview met Rob Riemen over de lezing en lees een uitgebreid verslag hier.

2. Clive Wynne - Waarom je hond zo van je houdt
Bijna de helft van alle huishoudens heeft een hond en we denken ze door en door te kennen. Sommigen nemen zelfs hun hond mee naar bed en gaan op hun hond lijken. Een lezing over de mythes en over de relatie tussen mens en hond door prof. Clive Wynne, een aanrader! Bekijk hem hier.

3. Carlijn Bouten/Frank Miedema (uit en thuis)
In hoeverre is de mens maakbaar? Wat zijn de mogelijkheden inmiddels op het vlak van kweekorganen? En moeten we dit allemaal wel willen als we denken aan de kosten die de zorg met zich mee brengt? Twee lezingen die de moeite waard zijn om nog eens terug te kijken. De 'return' in Eindhoven vind je hier.