Virus of vijand?

De afgelopen jaren zijn we overspoeld met nieuwsberichten over gevaarlijke virussen.
Leestijd 1 minuut — Ma 23 juli 2012

De Mexicaanse griep, BSE en het papillomavirus (dat baarmoederhalskanker veroorzaakt) hebben de angst voor ziekten aangewakkerd. Zijn virussen echt zo gevaarlijk en wat maakt een virus dan zo sterk? Reden voor de website www.fastfacts.nl om een korte video (zie onder) te maken over virussen, met biofysicus dr. Gijs Wuite als onderzoeker.

Een andere expert op het gebied van virussen is prof. dr. Marion Koopmans, hoofd van de afdeling Virologie van het laboratorium voor Infectieziekten bij het RIVM en bijzonder hoogleraar in de virologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij gaf in 2009 bij Studium Generale haar visie op virussen in de reeks Vergezichten, over de toekomst van wetenschap en samenleving. Wat is een virus en hoe komt het dat virussen zich zo snel verspreiden? Bekijk hier de opname om het antwoord op deze vragen te vinden, of lees hier het nieuwsblog over de lezing.