Iets nieuws onder de zon

Als je op een wolkeloze avond naar de uitgestrektheid van de sterrenhemel staart, kun je je afvragen hoe het toch allemaal is ontstaan.
Leestijd 1 minuut — Zo 5 augustus 2012

De fascinatie voor het onmetelijke heelal, de planeten en de sterren is zo oud als de mensheid. Ook als wetenschap is de sterrenkunde al duizenden jaren oud. Toch is er nog steeds veel nieuws te melden, bijvoorbeeld over nieuwe planeten of vreemde samenstellingen van sterrenstelsels. Prof. dr. Amina Helmi, hoogleraar Sterrenkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen gebruikt de informatie van sterfossielen om het ontstaan van de Melkweg de reconstrueren. In het filmpje van fastfacts.nl vertelt ze over de magie van sterrenkunde en de toepassing ervan. In 2009 gaf wetenschapsjournalist en publicist Govert Schilling in de reeks 'Iets Nieuw onder de Zon' een lezing voor Studium Generale over het fascinerend heelal, astronomie, zonneculten het stardust-effect. Meer weten? Klik hier om de hele lezing terug te zien.