De knappe terroriste

Er zijn vredesonderhandelingen in Oslo tussen de Colombiaanse regering en de FARC, voorheen een ideologisch guerrillabeweging, tegenwoordig vooral in het nieuws vanwege drugshandel.
Leestijd 1 minuut — Ma 22 oktober 2012

Eén van de leden is de Nederlandse Tanja Nijmeijer. Eerst was er sprake van dat ook zij aan de onderhandelingstafel zou verschijnen, maar dat gebeurt pas als het arrestatiebevel is opgeheven. Het houdt de gemoederen bezig, de media berichten vaak over Nijmeijer. Prof. dr. Beatrice de Graaf verklaarde tegenover nu.nl dat wij haar romantiseren, omdat zij zo mooi is en dat terwijl ze echt bloed aan haar handen heeft.

Bij Studium Generale trad De Graaf op in het debat Media & Conflict, over de berichtgeving rondom conflicten en hoe je deze op waarde kan schatten. Het debat kun je hier terugzien. Ook in het geval van Nijmeijer speelt de media weer een grote rol volgens De Graaf „In de beeldvorming is zij een mooie vrouw vol idealen, maar als ze negentig kilo had gewogen en er lelijk had uitgezien, dan was het verhaal anders geweest.”