Korte video Grote Stadsdebatten

Bekijk nu het YouTube-filmpje voor een korte compilatie van de drie debatten en leer meer over hoffelijkheid, de functie van voetbal en sociaal ondernemerschap.
Leestijd 1 minuut — Do 17 januari 2013
Het Grote Stadsdebat

Tijdens de drie Grote Stadsdebatten discussieerden wetenschappers, hoogleraren en politici over nieuw burgerschap en hoffelijkheid. Nu de overheid zich terugtrekt, ligt de verantwoordelijkheid voor het welzijn in en rondom de stad steeds meer bij de burgers. Maar wat is burgerschap nu eigenlijk , en hoe ziet een leefbare samenleving er uit? Sport kan leiden tot verbroedering, en trainers kunnen als voorbeeld dienen van hoe je je behoort te gedragen. Daarnaast is sociaal ondernemerschap belangrijk om maatschappelijke problemen aan de kaak te stellen.