Films en wetenschap: je eigen verantwoordelijkheid

Film en wetenschap: een interessante combinatie
Leestijd 1 minuut — Do 2 mei 2013

Onder de titel 'Science & Fiction: Je eigen verantwoordelijkheid' organiseren het Louis Hartlooper Complex en USBO in mei en juni 2013 een filmreeks, waarin films getoond worden met uitleg van wetenschappers. Op vier dinsdagavonden worden in het Louis Hartlooper Complex bijzondere films vertoond die aanzetten tot denken over het thema verantwoordelijkheid.

In een samenleving onder de spanning van individualisering, digitalisering, deregulering en een economische crisis dienen vragen naar verantwoordelijkheid zich als vanzelf aan. Wie is er verantwoordelijk voor ons milieu, onze voorzieningen (onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg) en onze economie? Hebben ondernemers, bankiers en verzekeraars nog een maatschappelijke verantwoordelijkheid en gedragen ze zich daar ook naar?

De vier films die draaien zijn: Detachment (met dr. Wieger Bakker), 38 Temoins (prof. dr. Joop Schippers), The Wrestler (prof. dr. Maarten van Bottenburg) en Tot Altijd (prof. dr. Margot van Trappenburg). Voor meer informatie, zoals kaartverkoop en data, kun je terecht op deze pagina. Drie van de sprekers gaven eerder een lezing bij Studium Generale, die zijn natuurlijk terug te zien.

Ben je geïnteresseerd in films en wetenschap? Lees dan ook eens de blogs die eerder op onze website daarover verschenen. Onder de noemer 'Wetenschap in Hollywood' wordt de zin en onzin van wetenschap in films besproken. Welke rol speelde nanotechnologie in het ontstaan van de Hulk? En is het scenario van de film Contagion, over een dodelijk virus dat de wereld bedreigd, geloofwaardig? Dit soort vragen komen aan bod.