Smart Highway

De zomergast van gisteravond, Daan Roosegaarde, kijkt met een positieve blik naar de werkelijkheid en ziet een nieuwe wereld voor zich waar technologie en kunst hand in hand gaan.
Leestijd 1 minuut — Ma 2 september 2013

Zo bedacht Roosegaarde, geïnspireerd door (LED)licht verspreidende discokwallen uit de diepzee, de Smart Highway: een energiezuinige snelweg gemaakt van intelligent asfalt. Deze snelweg wordt eind dit jaar nog werkelijkheid.

In de reeks 'Stof tot nadenken' onderzochten we de ontwikkeling van materiaal. Nieuwe soorten worden ontworpen en in de praktijk gebracht. Zo vertelde prof. dr. ir. Sybrand van der Zwaag (Lucht- en Ruimtevaarttechniek, TU Delft) hoe hij samen met anderen bedacht om bacteriën te gebruiken om scheuren in het asfalt te herstellen en als het ware zelfhelend te maken. Kijk de lezing 'Zelfherstellend materiaal' terug.