Homoacceptatie

Acceptatie van homo's valt tegen, ook in Nederland
Leestijd 1 minuut — Ma 31 maart 2014

De acceptatie van homo's in Nederland valt tegen. Dat stellen Pieter Brokx (HIV Vereniging Nederland) en Linda Duits (publicist populaire cultuur) in de NRC afgelopen weekend. Volgens Duits en Brokx vinden we homo's vooral leuk als het uitkomt, tijdens een Eurovisiesongfestival bijvoorbeeld. Maar, “mensenrechten moeten gelden voor iedereen in het seksuele spectrum, en niet alleen op de momenten dat het buitenstaanders een goed gevoel geeft”, concluderen de auteurs.

Schending van mensenrechten associeer je in eerste instantie misschien met landen als China, Rusland of Oeganda, maar er valt ook veel over te zeggen op lokaal niveau. Tijdens het Grote Stadsdebat keken we door een 'mensenrechtenbril' met hoogleraar rechten prof. dr. Barbara Oomen, voormalig burgemeester Aleid Wolfsen en directeur van Amnesty International Eduard Nazarski. Hoe zit het met mensenrechten in Utrecht? Bekijk het debat All human rights are local. Homotolerantie blijkt ook een belangrijke factor te zijn voor creativiteit in een stad volgens stadsgeografe dr. Irina van Aalst. Bekijk haar lezing De creatieve stad.

Meer horen van Linda Duits? Op zondag 25 mei spreekt zij tijdens het Culturele Zondagen College over de jeugd van de toekomst.