Stappenteller

Hoe beïnvloedt technologie ons leven?
Leestijd 1 minuut — Ma 14 juli 2014

Een recordaantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor de Nijmeegse vierdaagse, die morgen begint. Elke dag lopen de wandelaars een afstand van 30, 40 of 50 kilometer. Er is sinds dit jaar ook de vierdaagse app, waarmee je kunt bijhouden hoe hard je loopt, waar je vrienden zijn en hoe ver het nog is naar de volgende medische post. Ook het weerbericht en eventuele routewijzigingen zijn via de app te volgen.

Technologie dringt steeds meer door in ons leven. We gaan niet meer gewoon een stukje rennen, onze telefoon houdt bij hoeveel calorieën we verbruiken, hoe hard we gaan en waar we geweest zijn. In de serie Leve het leven onderzochten we hoe techniek steeds dichterbij komt en hoe we hiermee moeten omgaan als individu en maatschappij. In het najaarsprogramma kijken we in de serie 'Sneller dan je hebben kan' weer naar mens en techniek. Hoe kunnen we de invloed van technologie op ons zelf onder controle houden? Wat betekenen al die nieuwe technologieën voor het omgaan met elkaar? En wat moet je met de relaties die je met technologie aangaat?