Corona 1 jaar later

15
mrt
2021

Corona 1 jaar later

Livestream
Corona 1 jaar later
Wat weten we van het coronavirus? En welke gevolgen heeft de coronacrisis voor onze samenleving? Met o.a. viroloog prof. Marion Koopmans en wetenschapsjournalist Maarten Keulemans.

Een jaar geleden stond ons leven ineens op z’n kop. Het kabinet kondigde vanwege het oprukkende coronavirus in korte tijd een aantal ingrijpende maatregelen af. Horeca gesloten, bijeenkomsten verboden, verpleeghuizen dicht. Een jaar later maken we de balans op met wetenschappers en andere experts. Wat weten we inmiddels van het virus (en wat niet)? Welke blijvende gevolgen heeft de coronacrisis voor de samenleving? En hoe zien wetenschappers hun rol in het gepolariseerde debat?

Een avondvullend programma met tafelgesprekken, columns en muziek. Over hectiek op de IC’s, de race naar een vaccin, wantrouwen in de overheid en wat het opleggen van gedragsregels met ons doet.

Met o.a. viroloog prof. dr. Marion Koopmans (EUR & RIVM), immunoloog prof. dr. Cécile van Els (UU & RIVM), sociaal psycholoog prof. dr. Kees van den Bos (UU), econoom dr. Sandra Phlippen (ABN AMRO), spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan, wetenschapsjournalist Maarten Keulemans en cabaretier Kiki Schippers.

Sprekers

Datum & tijd
Maandag 15 maart 2021 (20:00-22:30)
Voertaal
Nederlandstalig
Livestream link
Direct in je agenda

Over deze serie

Corona 1 jaar later

In maart 2021 maken we de balans op met wetenschappers en andere experts. Wat weten we inmiddels van het coronavirus (en wat niet)?