Leer China beter kennen

De Chinese economie is groeiend, maar er is meer. China kent een rijke beschaving en om de huidige ontwikkelingen te begrijpen, is het van belang de Chinese cultuur te kennen.
Leestijd 1 minuut — Di 30 oktober 2012
Ondertussen in China

Studium Generale organiseerde dit najaar vier lezingen in de reeks Ondertussen in China. De nadruk lag hierbij niet enkel op de economische groei, zoals vaak het geval is in de media. Ook kunst, mensenrechten en religie kwamen aan bod.

Het VPRO-programma Tegenlicht maakte documentaires, gebaseerd op ditzelfde principe. Bekijk bijvoorbeeld Van Cartier naar Confucius over de strijd van jonge intellectuelen, die heen en weer worden geslingerd tussen het kapitalisme en het confucianisme. Daarnaast interviewde Tegenlicht een vooraanstaande filosoof en kenner van het Confucianisme, en sprak met de Chinese Oprah Winfrey, Yu Dan. In deze documentaire staat de vraag centraal: Wat denkt China?

Verbreed je kennis over China op de uitgebreide website van Tegenlicht, en bekijk bovendien nog eens de lezingen terug in de reeks Ondertussen in China.