Stadslandbouw

Stadslandbouw oplossing voor gezondere stad
Leestijd 1 minuut — Ma 19 mei 2014

Afgelopen week was Utrecht gaststad voor de Dag van de Stadslandbouw. Tijdens dit evenement bogen ruim 400 deelnemers zich over de vraag hoe stadslandbouw bij kan dragen aan behoeften van de stad en haar ondernemers en bewoners. Er waren excursies in de stad en omstreken en afgelopen zaterdag was de publieksdag. Tijdens deze dag konden stadslandbouwinitiatieven van overal in het land zich presenteren. De Rabobank Utrecht deelde de Stadslandbouw Award uit aan de Rotterdamse onderneming RotterZwam, een oesterzwammenkwekerij die gevestigd is het oude gebouw van zwembad Tropicana. Tijdens de Grote Stadsdebatten van het najaar van 2013 stond de gezonde stad centraal. Eén van de mogelijke oplossingen voor het bereikbaarder maken van gezond voedsel én om stadsbewoners een binding te bieden met herkomst van hun eten is stadslandbouw. Bekijk wat Felix Cohen (directeur van het Voedingscentrum), Victor Everhardt (wethouder Volksgezondheid) en prof. dr. Martin Dijst (Sociale Geografie, UU) hierover te zeggen hebben in de lezing. En een tipje van de sluier: ook in het najaar van 2015 zullen we aandacht besteden aan 'healthy urban living' en stadslandbouw, dus houd het programma in de gaten.