Onmisbare Studium Generale lezingen voor het komende kabinet

Vrijdag jl. publiceerde het NRC Handelsblad een lijst boeken die de aantredende bewindslieden zeker zouden moeten lezen voor enig begrip van het land en hun beleidsterrein.
Leestijd 1 minuut — Di 12 oktober 2010

Geen zin in lezen? Kijk de lezingen die Studium Generale organiseerde over de door de wetenschappers aangedragen thema's terug!

Miquel Ekkelenkamp, arts, microbioloog en schrijver adviseerde in NRC iedereen het boek Good science, Bad science te lezen. Je mag als regering of overheid conclusies pas gebruiken als je begrijpt hoe die tot stand zijn gekomen, wat er is onderzocht en hoe het is onderzocht. Of het nu gaat om Mexicaanse griep, de voorspellingen van het CPB, of verkiezingspeilingen. Kijk hier de lezingen Good Science, Bad Science terug waarin Studium Generale onder andere Hans van Maanen aan het woord liet over liegen met statistieken, Liesbeth Noordegraaf over misleidende modellen en Arno Hoes over het placeboeffect.

Of luister naar Ineke Sluiter die ons duidelijk maakt wat Martha Nussbaum bedoelt als ze zegt dat democratie de humaniora nodig heeft.

Of klik hier (of kijk hieronder) voor een interview met Roger Scruton dat verslaggevers van de uitgeverij Nieuw Amsterdam maakten voorafgaand aan de lezing n.a.v. zijn boek Waarom cultuur belangrijk is, een must read volgens Thierry Baudet voor iedereen die besluiten neemt over cultuur van Vondel tot Grunberg, van Sweelinck tot Hazes.