De mens is toe aan nieuwe idealen': interview met Herman Philipse

Wat bepaalt het geluk van de mens? Wat is een goed en geslaagd leven?
Leestijd 1 minuut — Vr 4 februari 2011
Vrijheid en verplichting

Heb je daar de huidige materiële welvaart voor nodig? Filosoof Herman Philipse geeft vanaf 7 februari een nieuwe collegereeks voor Studium Generale over vrijheid en verplichting. “Wij putten de aarde zo uit dat we op zoek moeten naar ander geluk, naar een nieuwe moraal.”

Met lede ogen ziet Herman Philipse de wereld om hem heen veranderen. “De wereldbevolking blijft explosief groeien. Het is mooi dat landen als China en India rijker worden rijker. Maar die mensen spiegelen zich aan de materiële welvaart van het westen. En dat wordt een catastrofe. We zijn met zijn allen de planeet aan het verknollen.”

Lees verder op DUB.