Voorbeeldig opgroeien: lees- en kijkvoer

Opvoeden in cultureel en historisch perspectief.
Leestijd 1 minuut — Wo 2 februari 2011
Voorbeeldig opgroeien

Het ideaalbeeld van opvoeding verschilt tussen culturen. Alle ouders wensen hun kinderen het beste toe. De manieren om dat te bereiken lopen uiteen. Hoe groot is de invloed van de Koran voor islamitische ouders? Hoe zit het in Japan met de verhouding tussen traditie en moderniteit? In China geldt een eenkindpolitiek, hoe is dat voor het kind? Hoe is het om een jongen of meisje te zijn in India? In Nederland wonen gezinnen met verschillende achtergronden bij elkaar in een wijk. Wat kunnen zij van elkaar leren? Ook het historisch perspectief komt aan de orde.

Kijk hieronder het samenvattende filmpje dat van de achtdelige reeks Voorbeeldig opgroeien gemaakt is.