Levenskunst met Joep Dohmen

De kunst van het lezen vandaag in de Lustrum Scheurkalender
Leestijd 1 minuut — Vr 18 juni 2010
Levenskunst

Dat boeken inspirerend kunnen zijn voor het nadenken over je eigen leven, heeft iedereen waarschijnlijk wel eens ervaren. Een roman of een filosofische vertelling werpen vaak een verassend licht op dagelijkse gebeurtenissen. Wil je ook weten hoe teksten oriëntatie bieden? Ben je benieuwd naar de kunst van het lezen? Kijk hieronder wat professor Joep Dohmen vertelt over de rol van taal en zijn eigen bron van inspiratie:

Geïnspireerd? Alhoewel de succesvolle reeks over Levenskunst is afgelopen, zijn de opnames van de afzonderlijke lezingen terug te zien op de website van Studium Generale waar ook artikelen over dit onderwerp te vinden zijn. Eerder verscheen ook een filmpje met prof. Maarten van Buuren.