Maarten van Buuren over Houellebecq

Leing over de schrijver Michel Houellebecq, wiens werk een combinatie is van literatuur en filosofie.
Leestijd 1 minuut — Vr 4 juni 2010
Levenskunst

Dinsdag 8 juni is de laatste lezing in de serie Levenskunst. Om 20.00 uur zal prof. dr. Maarten van Buuren spreken over de schrijver Michel Houellebecq onder de titel Tegen de vooruitgang.

Op de vraag waarom Van Buuren voor deze laatste lezing Houellebecq heeft uitgekozen, antwoordt hij: "Mijn keuze valt op Michel Houellebecq, omdat hij een van de weinige, springlevende schrijvers is wiens werk een combinatie is van literatuur en filosofie, op vergelijkbare manier als Peter Bieri / Pascal Mercier of De Montaigne. Houllebecq schrijft romans waarin hij felle kritiek levert op de huidige samenleving. Hij baseert zich daarbij op persoonlijke ervaringen, maar hij plaatst die in een breed sociaal-filosofisch kader. De romans Elementaire deeltjes en De wereld als markt en strijd: roman zijn daar de mooiste voorbeelden van."

Bekijk de pagina over deze serie op de website van het Studium Generale.