Videoblogs: Zijn wij ons brein? Het antwoord van prof. dr. Ted Sanders

In de zevende reactie op de vraag 'Zijn wij ons brein?' gaat prof. dr. Ted Sanders (hoogleraar Taalbeheersing, UU) in op de imitatie van taalgedrag bij mensen.
Leestijd 1 minuut — Vr 9 november 2012
Kettingreactie

Kopiëren en imiteren zijn belangrijke eigenschappen van de manier waarop wij met elkaar communiceren. Hoe bewust gebruiken we taal eigenlijk?

De discussie over het brein heeft grote implicaties voor de wetenschap en ons mensbeeld. Bovendien is het brein bij uitstek een onderwerp dat interdisciplinair benaderd kan en misschien wel moet worden. Reden voor Studium Generale om daar iets mee te doen. We startten een kettingreactie in samenwerking met de NTR met de vraag: 'Zijn wij ons brein?' en speelden die van wetenschapper naar wetenschapper, van het ene vakgebied naar het andere. Universitair docenten en hoogleraren beantwoorden vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren op vragen over de vrije wil, brein, lichaam en geest - en op elkaar.

Bekijk ook de eerdere kettingreactie van neurowetenschapper dr. Martijn van den Heuvel, filosoof prof. dr. Marcus Düwell, hoogleraar Notarieel Recht prof. dr. mr. Nora van Oostrom-Streep, hoogleraar Psychiatrie prof. dr. Iris Sommer, hoogleraar Ontwikkelingspsychologie prof. dr. Willem Koops en hoogleraar Wijsbegeerte prof. dr. mr. Herman Philipse.