Betweter Festival 2022

30
sep
2022

Betweter Festival 2022

Betweter Festival
Het Betweter Festival is er weer! Je jaarlijkse dosis duiding en frisse ideeën. Ook deze editie vullen we TivoliVredenburg met een unieke mix van talks, muziek, film, interactieve installaties en live wetenschappelijk onderzoek. We beantwoorden twijfels met feiten en feiten met twijfels. Kom je ook?

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus.

Het Betweter Festival is er voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert. Wetenschappers, artiesten en bezoekers ontmoeten elkaar in ongedwongen festivalsetting, en denken samen na over de wereld van morgen en de grote vragen van vandaag. Met verrassende wetenschappelijke verhalen, muziek, live experimenten, kunst en film.

Deze editie denken en dromen we samen met wetenschappers en artiesten over een betere wereld. Wat betekent het om de mens niet meer als middelpunt te zien? Kunnen digitale technologie en democratie samengaan? En hoe maken we een einde aan ongelijkheid?

Met o.a. zangeres MEAU, politicoloog Jolle Demmers, cabaretier Merijn Scholten, schrijver Roxane van Iperen, spoken-word artiest Zaïre Krieger, antropoloog Amade M’Charek en duurzaamheidswetenschapper Jessica Duncan. Plus experimenten over wat de inhoud van je blaas vertelt over je gezondheid, en de relatie tussen ademhaling, muziek en emoties.

Kijk voor meer informatie op betweterfestival.nl, of reserveer je tickets hier

Sprekers

Datum & tijd
Vrijdag 30 september 2022 (18:30) – Zaterdag 1 oktober 2022 (01:00)
Voertaal
Nederlandstalig
Entree
€ 17,50
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda

Over deze serie

Betweter Festival

Op het Betweter Festival onderzoek je samen met wetenschappers en kunstenaars de wereld van morgen.